Къща за гости » Languages » Български http://railovo.com Отдих за Вас в с. Люлин Mon, 08 Dec 2014 00:44:07 +0000 bg-BG hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.3.1 Къща за гости “Райлово” http://railovo.com/kashta-za-gosti/ http://railovo.com/kashta-za-gosti/#comments Fri, 09 Jul 2010 12:13:21 +0000 http://railovo.com/wordpress/?p=1 Къща за гости “Райлово” се намира в с. Люлин, Пернишко, на югозападния склон на красивата и незаслужено непопулярна Люлин планина. Къщата е на 25 километра от София и е изключително на ваше разположение. Може би ви се струва странна идеята за селски туризъм, толкова близо до Столицата? А защо? Далеч от шумно рекламираните и населени дестинации за почивка, при нас ще се насладите на чист въздух, спокойствие, природа.

Планината е сравнително малка и достъпна, маршрутите са приятни и не особено трудни. Разделена е от Бучинския проход на Източна част (откъм София, най-висок връх Дупевица – 1256 м.) и Западна част (откъм Перник, най-висок връх Райлово градище – 1199 м.). И докато по пътеките на източната може да срещнете някой и друг турист, то западната, която започва над с.Люлин е изцяло ваша… Независимо дали ще изберете поляните с красиви гледки по южния склон или горите по западния. На 20 минути пеша от къщата за гости се намира малкия манастир “Свети Николай”, в околностите на който, може да си организирате незабравим пикник.

Къщата е изключително подходяща за почивка и семейни ваканции сред очарованието на планината през всеки годишен сезон и предлага възможности за вълнуващи екскурзии и разходки. По-мързеливите могат да се отдадат на любимите си напитки на прекрасната зелена веранда на къщата. Любителите на риболова имат на разположение няколко малки водни басейни в близост до селото.

Къщата гледа на югозапад към горист склон. През долната част на двора минава река. Тя не е особено пълноводна, но пък ромоленето й засилва чувството за спокойствие и романтика. Вечерта на голямото барбекю може наведнъж да приготвите вкусни ястия за цялата компания. При желание от ваша страна, по предварителна заявка, домакините може да ви нахранят с вкусно барбекю, леща, мусака, боб или меню по ваш избор.

Спалните са четири, изключително удобни и предразполагащи към блажена, тиха и спокойна почивка, далеч от сивотата и напрежението на града.

Разпределение:
Първи етаж: дневна с разтегателен диван и фотьойли, трапезария, обзаведена кухня с възможност за самостоятелно приготвяне на храна, помещение с пералня, баня с тоалетна, камина, външно барбекю.
Втори етаж: спалня, двойна стая, две бани с тоалетна, голяма веранда.
Трети етаж: две двойни стаи, баня с вана и тоалетна, тераса.

Добре дошли в къща за гости Райлово

]]>
http://railovo.com/kashta-za-gosti/feed/ 0